top of page

Laat gaan...


Je kent ze vast wel, bijna iedereen heeft ze wel in zijn of haar omgeving: negatieve mensen. Ze noemen ze ook wel eens "toxische mensen".

Mensen, die altijd het negatieve van elke situatie zien, altijd roddelen over anderen, alleen maar om te kwetsen, mensen die zelfs wanneer de omstandigheden perfect zijn nog iets vinden om over te klagen. Ik denk, dat je wel een beeld hebt van iemand....

Vaak merk je ook, dat je wanneer je even met zo iemand bent, je je helemaal leeg voelt na afloop. Geen energie meer, alsof alle energie uit je weggezogen is. Letterlijk doodmoe kun je ervan worden.

Wanneer je er in je omgeving 1 of 2 van deze mensen hebt, is dat nog te omzeilen en kun je je "opladen" met alle andere, positieve mensen om je heen. Worden het er echter teveel, dan kunnen deze negatieve mensen je letterlijk leegzuigen.

Natuurlijk hebben we allemaal wel eens problemen of situaties, waardoor we het even niet meer zien zitten. Een ernstig ziek familielid, scheiding, financiële problemen, overlijden... En natuurlijk zijn we dan allemaal wel negatiever gestemd en zie je even die zon achter de wolken niet meer.

Ook praten we allemaal wel eens over een ander, maar als het goed is, is dat praten over iemand, om erachter te komen hoe een ander over een situatie denkt of praat je met iemand over een ander, omdat je je gewoonweg zorgen maakt over degene waar je over praat. Je praat niet over de ander, om diegene te kwetsen en dat is een heel groot verschil.

Heb je in je omgeving veel mensen, die altijd maar zeuren, die nooit eens positief kunnen zijn, die al jouw dromen en plannen de grond in boren en jaloers reageren op jouw succes?

Dan wordt het hoog tijd eens te kijken wat jij daaraan kunt doen.

Je hebt namelijk zelf ontzettend veel invloed op met wie je om wilt gaan. Natuurlijk betekent dit niet, dat je ruzie moet gaan zoeken met de negatievelingen in je leven. Wel kun je besluiten diegene gewoon wat minder te zien. Je kunt eens door je "vriendenlijst" op social media gaan, om te kijken wie echt wat toevoegen en of degenen, met wie je allemaal bevriend bent, in het dagelijks leven ook een praatje maken en je niet straal voorbij lopen.

Om positief in het leven te staan, is het namelijk ontzettend belangrijk, dat je je omgeeft met positieve mensen, die jou inspireren en blijmaken. Mensen, die je steunen in wat je doet en je niet constant bekritiseren.

Zorg ervoor, dat je gelijkgestemden om je heen hebt. Mensen, die snappen waar je het over hebt, die op één lijn zitten met jou. Natuurlijk is het moeilijk iemand te vinden, die het altijd en overal met je eens is, maar dat is ook niet wat ik bedoel. Ik heb het over mensen, die het ondanks hun eigen bedenkingen, begrijpen wanneer jij een bepaalde stap wilt gaan maken of opbouwende kritiek geven, waar je ook daadwerkelijk iets mee kunt. Die blij voor je zijn en je steunen.

Negativiteit is iets, waar niemand op zit te wachten. En nogmaals, ik heb het niet over een tijdelijk crisis waar iemand in zit en daardoor even wat minder vrolijk is, maar ik heb het over de chronische zeurpieten en chagrijnen. Op een gegeven moment moet je dat achter je laten.

Op zich hoef je daar niet heel veel meer voor te doen, dan je vooral te concentreren op de positieve mensen om je heen. Je zult merken, dat je op die manier vaak energie krijgt van mensen en wanneer je met deze mensen bent geweest, ben je als het ware weer opgeladen. Je voelt je blij en de energie stroomt door je lichaam heen. Dat is wat ik bedoel en dat is wat ontzettend belangrijk is.

Waarom ik juist hierover begin? Omdat het ook wanneer je je voedingspatroon en lifestyle wilt aanpassen, ontzettend belangrijk is en cruciaal voor het slagen daarvan. Wanneer jij met goede moed begint aan gezonder eten, meer ontspannen en de nodige beweging en je krijgt van je omgeving te horen, dat het allemaal maar onzin is, wordt het moeilijk je te houden aan je nieuwe voornemens. Wanneer mensen je vertellen, dat je maar ongezellig bent, omdat je dat stukje taart nu eens niet gaat nemen, dan hebben die mensen dus eigenlijk geen respect voor jou en dat is niet okay.

Je moet dan wel heel sterk in je schoenen staan, wil je doorzetten met je plannen en dat is zo verschrikkelijk jammer.

Zorg dus, dat je zoveel mogelijk omringt met positieve, liefdevolle mensen, die jou ook je succes en geluk gunnen. Zoek mensen op, waarbij je je iedere keer weer op je gemak voelt en waarbij je jezelf kunt zijn. Dat zijn de mensen, die je helpen, steunen en weer oppeppen, wanneer jij het even niet meer ziet zitten.

Vind je dat moeilijk en weet je niet goed hoe je dat moet doen? Kijk eens of je een hobby hebt, waarmee je in contact kunt komen met gelijkgestemden, sluit je aan bij een sportvereniging, maak eens een praatje met een andere ouder, wanneer je op het schoolplein staat te wachten. Vaak kom je vanzelf in contact met leuke mensen, wanneer jezelf open staat voor nieuwe contacten.

Verwacht niet, wanneer je iemand pas leert kennen, dat er meteen een hechte vriendschap ontstaat. Dat hoeft namelijk ook helemaal niet. Je kunt je al ontzettend goed voelen over een leuk en onverwachts gesprek met iemand, die je op straat tegenkomt tijdens bijvoorbeeld het uitlaten van de hond. Je zult zien, wanneer je je daarvan meer bewust wordt, dat je soms na een leuk gesprek met een wildvreemde bij de bakker, je soms naar buiten loopt met een glimlach om je mond. Dat is precies wat ik bedoel.

Zonnige groet,

Ingrid


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
bottom of page