top of page

Voeding

Voeding: wat is goed en wat kun je beter niet eten en/of drinken? Wat is voeding, waar je lichaam wat aan heeft en wat is vooral vulling en doet verder niet zoveel voor je lichaam?

 

Allemaal vragen, die velen van ons bezighouden en alle aandacht voor voeding in de verschillende media maakt het er niet gemakkelijker op. Op dit moment zijn er vele hypes, denk hierbij aan de Superfoods, het niet eten van brood of helemaal skippen van gluten, de koolhydraten staan in een slecht daglicht en moet je nu wel of geen caloriën tellen?

 

Waar ik tijdens mijn begeleiding met mensen aan werk is het leren maken van gezonde keuzes. Bewustwording speelt een hele grote rol bij de verandering van eet- en leefgewoonten. Waarom eet je? Heb je honger of alleen maar trek. Eet je vanuit een bepaalde emotie of verveel je je. Allemaal dingen, die ook meetellen en je daarvan bewust worden kan iemand heel goed helpen over te stappen naar een blijvend en vooral gezond en puur eet- en leefpatroon.

 

Persoonlijk werk ik het liefst met zo puur en onbewerkt mogelijk, omdat ik er gewoonweg van overtuigd ben, dat ons lichaam niet bestand is tegen alle bewerkte etenswaren, waarmee de supermarkten tegenwoordig gevuld zijn. Etenswaren, vol met toegevoegde suikers, allerlei conserveringsmiddelen en E-nummers. De belangrijkste reden, dat deze middelen aan de produkten wordt toegevoegd is, dat de consument blijft eten en eten en eten.... Helaas voegen al deze chemische toevoegingen niets toe aan de voedingswaarde en doet het niets dan vullen. Van voeding is in dit geval geen sprake.

 

Pure en onbewerkte voeding daarentegen zorgt voor vitaminen en mineralen, waarvan je lichaam energie krijgt om weer aktief te kunnen zijn. Voedingstoffen, waarmee je lichaam een goede weerstand opbouwt en minder vaak ziek wordt en wanneer het dan een keer ziek is, beter bestand is en genoeg energie heeft om weer beter te worden. Geen dieet, maar een manier van eten, die je vol kunt houden, omdat je er vooral vanuit gaat wat nog allemaal wél mag en dat is zo ontzettend veel, wanneer je weer leert genieten van groenten, fruit, noten, zaden, verse kruiden etc... Op deze manier heb je geen bewerkte waren meer nodig, omdat je op een natuurlijke manier eet. Eet en geniet van voeding, zoals het bedoeld is: brandstof voor je lichaam.

 

Het overstappen naar een ander voedings- en leefpatroon is niet gemakkelijk. Om lekker in je vel te komen is het namelijk belangrijk, dat je naast je voeding, ook je beweging en ontspanning aanpakt. Beweeg je wel genoeg en heb je niet teveel stress? Dit hele pakketje moet in balans zijn en ik help je daar graag bij. 

 

Bel me gerust bij vragen of stuur een berichtje via het contactformulier! 

 

 

Ideaal voor lekkere trek tussen de maaltijden door: vul een mooie pot met allerlei noten en zet die op je aanrecht. Zo heb je altijd een verantwoord tussendoortje bij de hand. Kies wel voor de ongebrande, ongezouten variant. Noten zitten vol vitaminen, ijzer en kunnen beschouwd worden als volledige vleesvervangers. Helaas zijn veel mensen bang voor de vetten in de noten, maar wees gerust, het gaat om onverzadigde vetten en die zijn juist goed voor je lichaam. Nog een voordeel is dat je al snel een voldaan gevoel hebt en weer even vooruit kunt. Genoeg reden dus voor een mooie pot noten op je aanrecht! 

bottom of page