top of page

Beweging, zo belangrijk!

We weten het allemaal: je moet bewegen om je lichaam gezond te houden, het liefst minimaal 30 minuten per dag. Maar, hoe doe je dat en is het echt nodig iedere dag in de sportschool te staan en aan de slag te gaan met gewichten en apparaten? Het antwoord is: nee. Bewegen is belangrijk, dat klopt, maar er zijn meer dingen te bedenken, om in beweging te komen, dan alleen de sportschool, alhoewel dat voor veel mensen wel prima werkt.

 

Neem eens wat vaker de fiets, wandel na het eten 's avonds nog een half uurtje, om maar eens wat te noemen. Wil je wel graag wat meer sporten? Zoek dan iets wat bij jou past! Houd je van muziek en dans je graag? Misschien is Zumba of salsadansen iets voor jou? Vind je het heerlijk om in de buitenlucht te zijn? Trek je hardloopschoenen aan en ga heerlijk een half uurtje joggen. Houd je niet van joggen of hardlopen, of is dat medisch gezien niet mogelijk? Houd het dan bij wandelen en stap flink door.

 

Kortom: zorg dat je beweegt want het is zo belangrijk! Niet alleen voor een gezond gewicht, maar voor je hart- en bloedvaten, je gewrichten en je weerstand is het ook van groot belang, dat het lichaam in een zo goed mogelijke conditie blijft. Kies voor een leuke sport of vorm van beweging, die bij jouw leven en persoonlijkheid past, zodat je het ook vol kunt houden. Keuzes genoeg! 

bottom of page