top of page

Yoga

Al eens gedacht om aan yoga te gaan doen? 

 

Het mooie van yoga is, dat iedereen het kan: dik of dun, jong of oud, helemaal topfit of al jaren niets aan sport gedaan. Het gaat ook niet om hoe mooi je in een houding staat, of hoe goed je een evenwichtsoefening wel niet kunt. Jij geeft aan tot hoever je kunt en wil gaan, niemand anders. Wanneer je regelmatig yoga beoefent zul je gaandeweg ook merken, dat je rustiger wordt en anders reageert op stress-situaties in je dagelijks leven.

 

Als je op zoek gaat naar een yogastudio, kijk dan even op www.yoganederland.nl. Hierbij zijn yogadocenten aangesloten, die allemaal een goede opleiding genoten hebben en weten hoe ze jou het beste kunnen begeleiden.

Hardlopen

Lijkt hardlopen je ook zo leuk, maar weet je niet hoe te beginnen? Dan is de podcast van Evy Gruyaert misschien iets voor jou. 

 

Iedere keer doe je een training en via de oortjes wordt je precies verteld wanneer je moet joggen en wanneer je weer mag wandelen. Dit wordt steeds een beetje opgebouwd en uiteindelijk kun je na een paar maanden 30 minuten aan een stuk hardlopen.

 

Bijkomend voordeel is, dat Evy zorgt voor de muziek tijdens het lopen en ze je af en toe vertelt hoe "fier" ze is op je. De podcast kun je downloaden op www.rennenmetevie.nl.

 

Wil je toch liever in een groep lopen? Neem dan eens contact op met de plaatselijke atletiekvereniging. Vaak zijn er loopgroepen op verschillende niveaus, waar je je bij aan kunt sluiten.

 

Veel succes en vooral veel loopplezier!

Beweging, zo belangrijk!

We weten het allemaal: je moet bewegen om je lichaam gezond te houden, het liefst minimaal 30 minuten per dag. Maar, hoe doe je dat en is het echt nodig iedere dag in de sportschool te staan en aan de slag te gaan met gewichten en apparaten? Het antwoord is: nee. Bewegen is belangrijk, dat klopt, maar er zijn meer dingen te bedenken, om in beweging te komen, dan alleen de sportschool, alhoewel dat voor veel mensen wel prima werkt.

 

Neem eens wat vaker de fiets, wandel na het eten 's avonds nog een half uurtje, om maar eens wat te noemen. Wil je wel graag wat meer sporten? Zoek dan iets wat bij jou past! Houd je van muziek en dans je graag? Misschien is Zumba of salsadansen iets voor jou? Vind je het heerlijk om in de buitenlucht te zijn? Trek je hardloopschoenen aan en ga heerlijk een half uurtje joggen. Houd je niet van joggen of hardlopen, of is dat medisch gezien niet mogelijk? Houd het dan bij wandelen en stap flink door.

 

Kortom: zorg dat je beweegt want het is zo belangrijk! Niet alleen voor een gezond gewicht, maar voor je hart- en bloedvaten, je gewrichten en je weerstand is het ook van groot belang, dat het lichaam in een zo goed mogelijke conditie blijft. Kies voor een leuke sport of vorm van beweging, die bij jouw leven en persoonlijkheid past, zodat je het ook vol kunt houden. Keuzes genoeg! 

Planking

Planken.... Een perfecte oefening voor sterke buikspieren. Sit-ups zijn vaak belastend voor rug en nek. Dit is een perfecte oefening voor een strakke buik, maar ook voor het trainen van je core, heel belangrijk voor bijvoorbeeld hardlopen. Een sterke core ( buik- en rugspieren ) is sowieso heel goed voor het voorkomen van rugklachten. Je kunt het heel gemakkelijk thuis doen en kost niet veel tijd. Houd de houding 20 sec tot 1,5 minuut vol en begin bijvoorbeeld met 1x 's morgens en 1x 's avonds. Zorg wel dat je helemaal recht blijft en span je buikspieren goed aan. Wanneer je klaar bent, zorg dan dat je niet door je rug naar beneden zakt, maar plaats eerst je knieën op de grond. Het is een zware oefening, maar zeker de moeite waard! Naast je buikspieren train je ook de arm- en beenspieren. Succes! 

bottom of page